latinica  ћирилица
23/09/2016 |  11:18 ⇒ 11:24 | Autor: Agencije

Stamatović: Dodika nepokolebljivost u odbrani Srpske čini državnikom

Potpredsjednik Srpske narodne partije /SNP/ Milan Stamatović ocijenio je da predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, njegova nepokolebljivost da očuva Srpsku, više čini državnikom nego političarem.
Milan Stamatović (Foto: Medija centar Beograd) -
Milan Stamatović (Foto: Medija centar Beograd)

Povodom susreta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi, Stamatović je istakao da bi podršku takvog geopolitičkog "igrača" kakva je Rusija poželio svaki narod na Balkanu, prenose beogradski mediji.

On je ocijenio da bi odustajanje od referenduma u Srpskoj o Danu Republike bilo štetno i za Srbiju, posebno nakon otvorene podrške Rusije da referendum bude održan.

Poslanica Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije i doskorašnja predsejdnica te partije Sanda Rašković Ivić ocijenila je da je razgovor Putina i Dodika "sjajna vest" i da je to "dokaz da je Rusija sa srpskim narodom".

"Nažalost, Vučićeva vlada nije sa srpskim narodom, a to je žalosno", rekla je Sanda Rašković Ivić za portal Komentar pres.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je u četvrtak uveče u Moskvi s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Putin i Dodik su razmotrili situaciju na Balkanu, pitanja bilateralne saradnje, razmijenili mišljenja o međunarodnim pitanjima, navodi se u kratkom saopštenju sa sastanka.