latinica  ћирилица
23/09/2016 |  14:40 ⇒ 19:41 | Autor: SRNA

Stevandić: Salkić da poštuje skupštinske odluke

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas Srni da potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić nema pravo da se ponaša u suprotnosti sa skupštinskom odlukom o sprovođenju referenduma o Danu Republike.
Nenad Stevandić, Ujedinjena Srpska - Foto: Screenshot
Nenad Stevandić, Ujedinjena SrpskaFoto: Screenshot

"Salkić, kao i svi državljani Republike Srpske, ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i da se ponaša suprotno stavovima najviše zakondavne institucije u Srpskoj", rekao je Stevandić.

On je pozvao sve građane u Republici Srpskoj da razumiju Salkića i njegove predizborne potrebe, te da ne reaguju na njegove provokacije.

"Zahvalio bih se Salkiću, jer svojim stavovima o referednumu o Danu Republike daje ključni doprinos srpskom jedinstvu. Želim mu sve najbolje i nadam se da će biti zadovoljan što se u Srpskoj prema njemu odnosimo korektno, za razliku od njegovog odnosa prema srpskom narodu i Republici Srpskoj", dodao je Stevandić.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je danas Bošnjake, ali i sve građane Srpske da u nedjelju, 25. septembra, ne izađu na referendum o Danu Republike i da kažu "ne", kako tvrdi, politici ugrožavanja mira, stabilnosti i budućnosti svih građana u BiH.