latinica  ћирилица
23/09/2016 |  15:47 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Dodik: Izaći na referendum i dostojanstveno podržati Srpsku (AUDIO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je građane Srpske da u nedjelju, 25. septembra, izađu na referendum o Danu Republike, jer je to veliki dan za Srpsku i njen narod.


Milorad Dodik - Foto: AP
Milorad DodikFoto: AP

"Veoma je važno da referendum prođe mirno i da ne bude nikakvih ekscesa, u bilo kom smislu. Oni koji ne žele ili neće da izađu na referendum - to je njihov stav i to treba poštovati", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je pozvao građane na dostojanstvo i da odbace kakve eventualne situacije nasilja i verbalnih vrijeđanja.

"Moramo pokazati da smo zreo demokratski narod i da imamo pravo na naše odluke. Od ovog referenduma zavisiće i naše tretiranje u budućnosti. Zato molim sve građane Republike Srpske da ovaj referendum shvate kao priliku da poboljšamo naše šanse da i u budućnosti odlučujemo o našim važnim pitanjima", poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

DODIK: INCKO SE DODVORAVA SARAЈEVSKOЈ ČARŠIЈI

Predsjednik Dodik rekao je da se visoki predstavnik u BiH dodvorava "sarajevskoj čaršiji", komentarišući za "Nezavisne novine" izjavu Valentina Incka da su moguće sankcije za one koji organizuju referendum u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srpske je istakao da ga ne zanimaju frustracije visokog predstavnika.

"On to radi da ga 'sarajevska čaršija' ne bi napadala jer ima uredan život i veliku platu koju ne bi da ugrozi, pa mu je lako da se okomi na Republiku Srpsku. To su političke igre", rekao je Dodik.

On je poručio da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan u nedjelju, 25. septembra, bez obzira na reakcije koje dolaze iz Sarajeva.