latinica  ћирилица
23/09/2016 |  16:20 ⇒ 16:50 | Autor: SRNA

BN i Istina isplatiće naknadu za klevetu Cvijanovićevoj i Bogdaniću

Osnovni sud u Banjaluci donio je odluku kojom se direktor Radio-televizije BN Vlado Trišić i ova medijska kuća obavezuju da premijerki Republike Srpske Željki Cvijanović i ministru zdravlja Draganu Bogdaniću solidarno isplate određeni novčani iznos, na ime naknade nematerijalne štete za duševne boli, a zbog povrede ugleda i časti.

Sudskim odlukama Osnovnog suda od 22. septembra 2016. godine utvrđeno je da su tuženi Trišić i BN TV učinili klevetu i da su neistinitim izjavama povrijedili ugled i čast Cvijanovićevoj i Bogdaniću, emitujući u julu 2015. godine prilog u kojem je član teslićkog SDS-a i načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje ove opštine Nikola Stokić, iznio niz spekulacija o navodnom trošenju sredstava građana za "asfaltiranje privatnog posjeda oca premijera Željke Cvijanović i terena hotela Kardijal u Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica".

Na osnovu iste tužbe, obavezu novčane naknade ima i list "Istina" i glavni i odgovorni urednik ovog lista Saša Mirić, koji je objavio tekst sa istim sadržajem koji je emitovan na BN TV.

Istom odlukom, tuženi su obavezani na isplatu ukupnih troškova parničnih postupaka.