latinica  ћирилица
23/09/2016 |  16:38 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Čubrilović-Lukač: Policija Srpske spremna da zaštiti građane (VIDEO)

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srpske Draganom Lukačem o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.
Čubrilović - Lukač - Foto: RTRS
Čubrilović - LukačFoto: RTRS

Kako je saopšteno, zajednički je ocijenjeno da je u Republici Srpskoj zadovoljavajuća bezbjednosna situacija. Čubrilović i Lukač uputili su apel svim građanima i organizacijama da na miran, dostajanstven i demokratski način izražavaju svoje političke stavove, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Konstatovano je da je policija Republike Srpske, zajedno sa drugim službama, u potpunosti spremna da, u skladu sa Ustavom i zakonom, otkloni bilo kakve radnje i postupke kako bi zaštitila građane, imovinu i institucije Republike Srpske.

Čubrilović i Lukač istakli su da je ostvarena uspješna saradnja svih domaćih, regionalnih i međunarodnih bezbjednosnih agencija, sa ciljem preventivnog djelovanja i sprečavanja radnji koje bi eventualno mogle da naruše javni red i mir, navedeno je u saopštenju.