latinica  ћирилица
23/09/2016 |  17:49 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Čavić i Krsmanović optužili RTRS i pobjegli sa konferencije za medije (VIDEO)

Nakon višednevnih pokušaja da dobijemo komentar Dragana Čavića na izjave potpredsjednika NDP Zdravka Krsmanovića da očekuje da SAD kazne Milorada Dodika ukoliko sprovede referendum, predstavnici NDP održali su u Banjaluci konferenciju za medije na kojoj su optužili RTRS za medijsku manipulaciju.
Čavić i Krsmanović - Foto: Screenshot
Čavić i KrsmanovićFoto: Screenshot

Optužili – i pobjegli sa pres konferencije. Odlazeći sa presa, članovi NDP-a poručili su da će preuzeti televiziju i razračunati se s radnicima kuće.

NDP će tužiti RTRS, prvo zbog priloga u vezi s komunalnom policajkom koju je napao predsjednik NDP-a Dragan Čavić, a razlog je, navode, to što je policajka član i aktivista SNSD.

"Niko sa RTRS-a nije mi dao priliku da kažem ni riječi, već je Šormazova, koja je aktivni član SNSD-a od 2005. godine, izašla sa nizom kleveta i laži na moj račun", rekao je na konferenciji za medije predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Iako Čavić tvrdi da ga nismo kontaktirali, sinoć je i njegov stav bio dio priloga o napadu na komunalnu policajku. Odgovor nam je poslao mejlom, a mi smo ga emitovali.

Sa napadima je nastavio i Čavićev stranački kolega Zdravko Krsmanović, koji je ušao u raspravu sa novinarom RTRS-a, pokušavajući da objasni svoj stav da je ukidanje grba i himne Republike Srpske imalo smisla.

Na direktno pitanje da li je rekao da očekuje sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog referenduma o Danu Republike Srpske, Krsmanović je rekao da nije, iako je nedavno, za sarajevsku televiziju Fejs rekao suprotno, odnosno da očekuje od SAD da ga sankcioniše.

Nakon toga, nakon iznesenih optužbi na račun novinara RTRS, Čavić i Krsmanović su pobjegli sa pres-konferencije.

Odlazeći, Krsmanović je rekao da će oni preuzeti televiziju i da će ga onda kazniti, dok ih je novinar naše medijske kuće podsjetio da su oni sazvali pres-konferenciju i da bi trebalo da odgovore na pitanja.

Na to je Čavić dodao: "Mi ćemo da pričamo na sudu".

Napuštajući prostoriju za konferenciju za medije, Krsmanović tako nije dozvolio ni da mu naš novinar postavi pitanje: "Zašto je izrekao neistinu da je glasao za referendum u Narodnoj skupštini Republike Srpske kad je iz skupštinskih materijala jasno je da nije?"