latinica  ћирилица
24/09/2016 |  13:49 ⇒ 13:53 | Autor: RTS

Nikola Peković propušta cijelu sezonu

Košarkaš Minesote Nikola Peković zbog hronične povrede zgloba i Ahilove tetive propustiće cijelu sezonu u NBA ligi, najavio je vlasnik "vukova" Glen Tejlor. Popularni "Pekmen" je zbog povreda već propustio pripreme tima na trening kampu i postojala je nada da će se vratiti na teren, ali su ljekari i treneri donijeli drugačiju odluku.
Nikola Peković  (Foto: gazettenet.com) -
Nikola Peković (Foto: gazettenet.com)

"Doktori i treneri su se dogovorili, Peković neće igrati ove sezone", rekao je Tejlor.

"Nadali smo se da će dobro odreagovati. Bilo je dobrih dana, ali i dosta onih u kojima stvari nisu išle kako smo planirali", rekao je trener Minesote Tom Tibodo.

Zbog hronične povrede zgloba i Ahilove tetive Nikola Peković je prošle sezone odigrao samo 12 utakmica, a pojedini američki mediji su najavili da će možda i završiti karijeru, iako mu ugovor sa Minesotom istiće tek za dvije godine.

Nikola Peković je jedan od najplaćenijih igrača ovog tima, a ako dođe do prekida ugovora, većinu novca iz ugovora isplatiće mu osiguranje.

Izostankom Pekovića sa spiska stalnih igrača tim Minesote je već ostao bez drugog važnog igrača, jer je i legendarni Kevin Garnet prije isteka ugovora završio sjajnu karijeru.