latinica  ћирилица
25/09/2016 |  06:58 ⇒ 09:54 | Autor: RTRS

Gdje su glasačka mjesta za referendum o Danu Republike u inostranstvu

Izjašnjavanje na referendumu o Danu Republike održava se i u inostranstvu, u Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Holandiji.
Beograd: Referendum o Danu Republike - Foto: SRNA
Beograd: Referendum o Danu RepublikeFoto: SRNA

U Srbiji, građani Srpske mogu da se izjasne u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu.

Otvaranje glasačkih mjesta proteklo je bez problema, a na glasačkom mjestu broj jedan u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu prvi glasači su se pojavili već i prije 7.00 časova.

Glasačka mjesta biće otvorena do 19.00 časova, a dovoljno je doći na glasanje i pokazati važeći dokumet, ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu izdatu u Republici Srpskoj.

Građani Srpske u Srbiji mogu da se izjašnjavaju u Beogradu u Predstavništvu Republike Srpske u Bulevaru despota Stefana 4/4, u Novom Sadu u “Savezu krajiških udruženja“ u Zmaj Ognjena Vuka 2, u Zrenjaninu u Domu mladosti u Ulici narodne omladine 1, u Subotici na Trgu cara Јovana Nenada 15/3/7, te u Pančevu u Naselje Strelište, Stevana Sremca 37 – Udruženje Krajišnika.

U Njemačkoj građani Srpske mogu da glasaju u Štutgartu – pokrajina Baden Virtemberg – Srpski centar Štutgart – Burgstallstraße 93, Frankfurt – pokrajina Hesen – prostorije kluba “Kolo“ – Mergenthalerstr. 2, Manhajm – pokrajina Baden Virtemberg – prostorije kluba “Sloga“ – Lutherstr. 17, Vupertal – pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija – prostorije kluba “Јugoslavija“ – Am Schnappsstber 12, Heilbron – pokrajina Baden Virtemberg – prostorije kluba “SKC HEILBRONN“ – Weststr. 51/1, te Minhenu – pokrajina Bavarska – prostorije SKD “Sveti Sava“ – Dominukuszentrum, Hildegard-von-Bingen-Anger 3 i Knorrstr.12.

Kada je riječ o građanima Srpske u Švajcarskoj, izjašnjavanje na referendumu moguće je u Arbedu – kanton Ticino – Lugano, Bellinzona, Via del Carmagnola 28, u Sent Galenu – kanton Sent Galen – prostorije FMD “Izvor“ – Kunklerstrasse 9, u Lucernu – kanton Lucern – prostorije KUD “RAS“ – Rengglochstrasse 19, 6012 Obernau -Kriens, u Bazelu – kanton Bazel Štat – prostorije KUD “Kikac“ – Auf dem Wolf 4, te u Neuhausenu – kanton Šafhauzen – prostorije FMD “Kolo“ – Langrietstr 98.

U Austriji može se glasati u Beču – Zajednica srpskih klubova – Gudrunstraße 133b, u Gracu – Srpski kulturni centar – Eggenbergergürtel 76, u Lincu – Srpsko kulturno društvo “Nikola Tesla“ – Unionstraße 73, te Insbruku – KSUD “Bratstvo“ – Valiergasse 61.

U Ruskoj Federaciji građani Srpske mogu da se izjasne na referendumu o Danu Republike u Moskvi – Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji, Pokrovski bulevar 4/17, blok 1, kancelarija 35, te Јekaterinburgu u sjedištu srpske dijaspore UrFO.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je da je mjesto za izjašnjavanje o referendumu o Danu Republike u Predstavništvu otvoreno jutros tačno u 8.00 časova po moskovskom vremenu i biće otvoreno do večeras do 20.00 časova.

U Belgiji će građani Srpske mogu da glasaju u Briselu – Predstavništvo Republike Srpske u Belgiji – Rond Point Schuman 11, te Antverpenu – Lageweg 121, 2660 Hoboken, dok je u Holandiji predviđeno mjesto za izjašnjavanje na referendumu Roterdam – Lede 121, 3075 HH.