latinica  ћирилица
25/09/2016 |  08:45 ⇒ 09:45 | Autor: RTRS

Incident u Gacku, glasačko mjesto u Kuli spojeno sa drugim

U Mjesnoj zajednici Kula kod Gacka zabilježen je incident u kojem je manja grupa mještana blokirala referendumsko mjesto. Kako saznajemo, na lice mjesta izašla je policija. U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo.
Referendum o Danu Republike - Foto: SRNA
Referendum o Danu RepublikeFoto: SRNA

Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je da je glasačko mjesto u Kuli u opštini Gacko iz tehničkih razloga spojeno sa drugim glasačkim mjestom u toj lokalnoj zajednici.

"Procijenili smo da to glasačko mjesto, koje je malo, možemo pripojiti drugom mjestu", rekao je Karan.

266 mjesta za izjašnjavanje na području Banjaluke otvorena su na vrijeme osim u naselju Obilićevo čije otvaranje je kasnilo zbog nepredviđenih okolnosti.

Referendumska mjesta otvorena su u Trebinju, Bileći i Berkovićima. Od 07.00 časova građani se izjašnjavaju i na području Doboja, Teslića, Stanara, Šamca. Otvoreno je i referendumsko mjesto u Ločarima za sve građane Brčkog, jer u tom gradu nije postignut sporazum za održavanje referenduma. Osim u Lončarima, Brčaci se mogu izjasniti u Donjem Žabaru, Bijeljini i Donjoj Bukovici.

Građani su radi utvrđivanja identiteta, dužni da kod sebe imaju jedan od važećih identifikacionih dokumenata. U Bijeljini je referendumsko izjašnjavanje počelo na vrijeme na svih 143 glasačkih mjesta. Takođe, i u šest opština na području Istočnog Sarajeva.