latinica  ћирилица
25/09/2016 |  09:08 ⇒ 09:13 | Autor: RTRS

Napredni klub pozvao Vladu Srbije da pruži punu podršku Srpskoj

Poslije dvadeset godina oduzimanja nadležnosti i nametanja unitarne države pod bošnjačkom hegemeonijom, kada Srbija uglavnom nije reagovala, došlo je vrijeme da naši sunarodnici dobiju punu podršku matice, saopštio je Napredni klub.
9. januar - Dan Republike -
9. januar - Dan Republike

"Prethodnih sedmica bili smo svjedoci brutalne kampanje koju su započeli i vodili politički predstavnici Bošnjaka i njihovi zaštitnici iz SAD i EU. Isti oni, u Sarajevu i Zagrebu, koji su 1992. započeli građanski rat, sada su pretili oružanim sukobom a onda građanima ukazivali na ratne strahote i optuživali Republiku Srpsku zato što je jasno i glasno poručila da neće pristati na agresiju", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je Ustavni sud BiH utemeljen na Dejtonskom sporazumu, ali da mu je istekao mandat i da je svojim pristrasnim radom ugrozio jednu od osnovnih tekovina mira i srpske ratne pobjede – ravnopravnost.

Napredni klub navodi da odbija rješenja i navodne kompromise kakve nameću bošnjačke vođe i grupa zapadnih amasadora.

Pitaju: Kakvi su to “kompromisi“ u kojima se od Srpske očekuje da sama sebe ukine? i ističu da "tokom proteklih osam godina, koliko Napredni klub prati stanje političkih prava srpskog naroda u BiH, sistematska politika razaranja Dejtonskog ustava dolazi isključivo iz Sarajeva".

"Pozivamo Vladu Srbije da u službi mira jasno stavi do znanja da je sudbina Srbije i Srpske jedna i da u slučaju agresije na naš narod nećemo postupiti nikako drugačije nego što smo to činili ranije: 1992, 1941, 1914, 1876 godine... Međunarodne okolnosti su se promijenile i bolje su nego 1992 godine. Naše ustavne i moralne dužnosti ostale su iste", saopštio je Napredni klub.