latinica  ћирилица
25/09/2016 |  15:19 ⇒ 21:17 | Autor: RTRS

Dodik u posjeti Zavodu za forenziku u Sokocu i sa privrednicima Rogatice (VIDEO)

Predsjednik Srpske Milorad Dodik posjetio je danas Zavod za forenzičku psihijatriju na Podromaniji kod Sokoca, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 6,7 miliona KM. Ova medicinska ustanova trebalo bi da 1. novembra primi prve od ukupno 200 pacijenata.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

U razgovoru sa 40 privrednika iz Rogatice, Dodik je podržao inicijativu za formiranje poslovnog kluba u cilju unapređenja poslovnog okruženja u toj lokalnoj zajednici.

Republički Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu u potpunosti je opremljen za smještaj i liječenje lica sa mentalnim poteškoćama koja su počinioci teških krivičnih djela.

- Obezbijeđeni su i kadrovi koji će dodatno biti edukovani tako da mi očekujemo prve pacijente od 1. novembra - rekao je Zoran Kosorić, direktor Zavoda.

Trenutno je u Zavodu 50 doktora, medicinskog i drugog osoblja. Kada bude bude ispunjen kapacitet od 200 bolesničkih postelja biće zaposleno 140 radnika.

Predsjednik Srpske je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je prijem radnika u Zavodu već krenuo s ciljem konačnog upošljavanja 140 lica, što je značajan doprinos zapošljavanju na području opštine Sokolac.

- Očekujem da Zavod profunkcioniše u novembru u punom kapacitetu. Već se može vidjeti da je objekat potpuno završen u građevinskom smislu i da zadovoljava najviše funkcionalne standarde u pogledu opreme, ljekarskih ordinacija i bolničkih soba - rekao je Dodik.

Privatni preduzetnici koji su nosioci privrednog razvoja u rogatičkom kraju rekli su predsjedniku Srpske da su bolje saobraćajnice od ključnog interesa za obezbjeđenje stranih investicija i bolju povezanost sa drugim regijama u Srpskoj.

- Imamo dobru saradnju sa vladinim institucijama i ministarstvima, ali očekujemo bolju infrastrukturnu povezanost - rekao je Slavko Nerić, vlasnik Mesne industrije "Vižn" iz Rogatice.

Predsjednik Srpske je podržao inicijativu za osnivanje poslovnog kluba s ciljem unapređenja poslovne kime u ovoj lokalnoj zajednici. Dodik je kao realnu ocijenio i inicijativu za bolju infrastrukturnu mrežu na području Rogatice.

- Ovakav oblik komunikacije sa privrednicima i preduzetnicima treba njegovati. Želim i danas da izrazim podršku našim ljudima, domaćim predzetnicima da rade, zapošljavaju i ostvaruju dobit, jer su oni kičma našeg razvoja - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da nikada nisu prestali razgovori sa rukovodstvom Srbije o izgradnji brze ceste Užice-Višegrad–Ravna Romanija.O ovom i drugim projektima sa rogatičkim privrednicima Dodik će razgovarati na narednom sastanku za mjesec dana.