latinica  ћирилица
25/09/2016 |  21:57 ⇒ 22:46 | Autor: TANЈUG

Zvezda ponovo lider ЈSL, ubjedljiva pobjeda protiv Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su lideri Superlige Srbije, pošto su večeras u derbiju 10. kola savladali Vojvodinu sa 4:1 (1:1).

Crveno-bijeli su do ubjedljivog trijumfa došli zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, kada su u potpunosti nadigrali rivala i dokazali da i na domaćoj sceni nema premca.

Poslije prvih 45 minuta bilo je 1:1, Zvezda je povela golom DŽona Ruiza, izjednačio je Filip Malbašić, da bi u nastavku Mičel Donald, Srđan Plavšić i "rezervista" Slavoljub Srnić pogađali mrežu.

Trijumf aktuelnog šampiona mogao je da bude i ubjedljiviji da se najbolji strijelac tima Ugo Vijera u tri čiste situacije nije, blago rečeno, obrukao.

Božović: Opravdali epitet derbija

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ocijenio je da je njegova ekipa zasluženo večeras pobijedila Vojvodinu sa 4:1 i vratila se na prvo mjesto u prvenstvu Srbije.

"Utakmica je bila dobra, opravdali smo epitet derbija, za razliku od duela sa Partizanom kada smo izgubili. Drugo poluvrijeme bilo je odlično, ali mislim da je i prvo bilo dobro i da bi sve bilo lakše da je Vijera pogodio šansu za 2:0", rekao je Božović za Arenu sport.

Na pitanje šta se dešava sa Vijerom, koji je promašio tri sjajne šanse, Božović je rekao:

"Ne znam, sve radi dobro, u šansi je, kreće se dobro, ali lopta ne ulazi. Mislim da će morati da ode u crkvu".

Trener Novosađana Nenad Lalatović istakao je da je Zvezda zasluženo slavila, ali da je rezultat previsok.

"Zvezda je pokazala da je kvalitetnija u ovom trenutku i da se zasluženo vraća na prvo mjesto. Dali smo maksimum, mislim da je rezultat previsok. Loše smo počeli, primili gol, ali poslije smo uspostavili igru, dominirali, možda nam i nije sviran penal. Imali smo šanse, a onda je uslijedio nevjerovatan pad", rekao je Lalatović.

Rezultati i strijelci 10. kola Superlige:

Crvena zvezda - Vojvodina 4:1 (Ruiz 11, Donald 64, Plavšić 69, Srnić 90 - Malbašić 43)

Borac - Јavor 1:1 (Drašković 76 - Cvetković 54)

Mladost - Bačka 1:0 (Bojović 26)

Napredak - Spartak 1:0 (Јovović 55)

Radnički Niš - Radnik 1:0 (Pavlović 75)

Ranije danas: Metalac - Partizan 0:1 (Leonardo 61), Voždovac - Novi Pazar 2:0 (Stojanović 82, 89).

Subota: Rad - Čukarički 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 25 bodova, Vojvodina 23, Radnički Niš 20, Partizan 19, Mladost 18, Napredak 16, Spartak 16, Metalac 14, Voždovac 14, Rad 12, Radnik 9, Јavor 9, Novi Pazar 8, Bačka 7, Čukarički 6, Borac 6.