latinica  ћирилица
25/09/2016 |  22:34 | Autor: TANЈUG

Uoči debate šanse Klintonove i Trampa izjednačene

Dan prije održavanja prve predsjedničke debate između demokratskog kandidata Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa, objavljeni su rezultati istraživanja prema kojima su njihove šanse za pobjedu na izborima izjednačene.

Posljednja u nizu provokacija je izjava Donalda Trampa da će pozvati DŽenifer Flauver, nekadašnju ljubavnicu Bila Klintona, da iz prvih redova prati debatu zakazanu za sutra, prenosi Frans-pres.

Menadžerka Trampove kampanje, Kelijan Konvej, izjavila je da je ova izjava trebalo da pokaže da njujorški milijarder "ima načina da uđe u glavu Hilari Klinton", ali je dodala da ne planiraju da pozovu Flauversovu da prisustvuje debati.

- To je upozorenje prije početka debate o Trampovom nedostatku kondicije, njegovim nasilničkim taktikama koje ga čine nepodobnim za predsjednika - rekao je menadžer Klintonove kampanje Robi Mok.

Očekuje se da će televizijski prenos debate između Klintonove i Trampa, koji će se održati na Hofstra univerzitetu u Njujorku, pratiti 90 miliona gledalaca.