latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:46 ⇒ 13:02 | Autor: SRNA

Čepurin: Dan Srpske očuvan i Rusija želi da se na to stavi tačka

Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačka, rekao je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.
Aleksandar Čepurin - Foto: TANЈUG
Aleksandar ČepurinFoto: TANЈUG

"Raduje me što je referendum održan mirno i na vrlo demokratski način i da su rezultati sasvim jasni", rekao je Čepurin u Beogradu.

On je dodao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujući u tom smislu i miješanje stranih diplomata.

Govoreći o prijetnjama upućenim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i komentarima visokog predstavnika Valentina Incka, Čepurin je rekao da ne bi da komentariše sljedeće poteze, jer može da se "izmisli apsolutno bilo šta".

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", rekao je on.

Čepurin je dodao da se desio događaj o kome je već govorio veliki ruski pisac Viktor Šklovski prije jednog vijeka, koji je rekao da je "vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju".

"Kolumbo je, recimo, želio da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otkrijemo iznenada i Ameriku. Isto tako i u politici. Referendum je bio održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", rekao je Čepurin.