latinica  ћирилица
26/09/2016 |  11:53 ⇒ 11:53 | Autor: SRNA

Popović: Pokazan puni demokratski kapacitet

Politički analitičar Gostimir Popović ocijenio je danas da je Republika Srpska sprovođenjem referenduma o Danu Republike pokazala puni demokratski kapacitet i da samostalno može organizovati najzahtjevnije poslove.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

"Potrebno je poštivati volju građana Republike Srpske. Nakon referendumskih rezultata, Narodna skupština Srpske trebalo bi da usvoji kvalitetno zakonsko rješenje o obilježavanju praznika, koje će biti u skladu sa mišljenjem građana", rekao je Popović Srni.

On smatra da je Komisija za sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj profesionalno uradila posao i pokazala kako bi trebalo da radi neka od republičkih institucija.

"Republika Srpska bi u inostranstvu, posredstvom predstavništava, trebalo da promoviše rezultate referenduma i iskazani demokratski kapacitet. Tu, prije svega, mislim na predstavništva u Vašingtonu, Briselu, Beču i Solunu", rekao je Popović.

U Republici Srpskoj juče je održan referendum na kojem je 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imalo priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".