latinica  ћирилица
27/09/2016 |  10:16 ⇒ 10:28 | Autor: SRNA

Gluhaković: Afirmacijom destinacija povećati promet i produžiti sezonu

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković očekuje da će afirmacija turističkih destinacija Srpske kod potencijalnih turista dovesti do produžetka sezone i povećanog prometa.
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS - Foto: SRNA
Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RSFoto: SRNA

Gluhaković je povodom Svjetskog dana turizma poželio uspješnu sezonu svim turističkim radnicima, te da njihov rad bude u skladu sa ovogodišnjom intencijom Svjetske turističke organizacije "Turizam za sve", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva su naglasili humanu dimenziju ovogodišnje zvanične teme "Turizam za sve", koja dodatno obavezuje da sadržaji turističkih destinacija budu dostupni i roditeljima sa malom djecom, starijim osobama i osobama sa invaliditetom.

Ministarstvo trgovine i turizma tokom svojih aktivnosti na primjeni Strategije razvoja turizma čini sve da pojedine vidove turizma, koje su u funkciji javnog zdravlja i rekreacije, učini dostupnim za sve kategorije, uključujući i osobe sa navedenim ograničenjima dostupnosti.

Iz resornog ministarstva podsjetili su da je povodom Svjetskog dana turizma Ministarstvo trgovine i turizma juče u Banjaluci održalo konferenciju pod nazivom "Turizam za sve".