latinica  ћирилица
27/09/2016 |  13:34 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Gradnja mosta Ljubovija - Bratunac će biti nastavljena (FOTO)

Potpredsjednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, nakon razgovora s ministrom komunikacija i prometa u Savjetu ministara BiH Ismirom Јuskom, da će biti odblokirana gradnja mosta Ljubovija-Bratunac i da će BiH izdvojiti novac za izgradnju graničnog prelaza bez kojeg most ne može da se koristi.
Sastanak Mihajlović - Јusko - Foto: TANЈUG
Sastanak Mihajlović - ЈuskoFoto: TANЈUG

Obale Drine trebalo bi da budu spojene u novembru, a početkom sljedeće godine da bude raspisan javni poziv za izgradnju zajedničkog prelaza na teritoriji Bratunca.

- Ostaje i dalje da se u toku novemba spajaju obale. Ovo što nama predstoji su pristupne saobraćajnice za automobile i raspisivanje poziva za izgradnju graničnog prelaza slijedeće godine, početkom marta. Budite sigurni da prema dinamici, nema ni jednog razloga da kasni i jedan dan. Kako smo rekli, vjerujem da ćemo to i ispoštovati - rekla je Mihajlovićeva.

Sastanak Mihajlović - Јusko (foto: RTRS)

Јusko je rekao da je Uprava za indirektno oporezivanje BiH nadležna za pitanje graničnog prelaza i da su finansijska sredstva za izgradnju već odobrena.

- Uprava za indirektno oporezivanje BiH je ta koja je zadužena za pravljenje graničnih prelaza. Oni su već u svom budžetu planirali 12 miliona KM, odnosno 6 miliona evra i s te strane mogu reći da je to završeno, da će sredstva biti usmjerena prema pravljenju graničnih prelaza - rekao je Јusko.

Sastanak Mihajlović - Јusko (foto: RTRS)

Sastanak Mihajlovićeve sa Јuskom uslijedio je poslije kritika koje je ona uputila 16. septembra Savjetu ministara BiH zbog nepotpisivanja sporazuma koji bi omogućio građanima Srbije, Republike Srpske i BiH da što prije koriste novi most.