latinica  ћирилица
27/09/2016 |  15:16 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Stanari: Od 1. januara poslovanje preko trezorskog sistema Srpske (VIDEO)

Od 1. januara naredne godine opština Stanari poslovaće preko trezorskog sistema Republike Srpske.
Stanari - Foto: RTRS
StanariFoto: RTRS

Sporazum o uvođenju lokalnog trezora u Trezor Republike Srpske potpisali su ministar finansija Zoran Tegeltija i načelnik opštine Dušan Panić.

Od 1. januara 2017. godine opština Stanari poslovaće putem trezorskog sistema Republike Srpske. To će značiti brojne prednosti u odnosu na dosadašnji način rada.

- Predviđeno je da od 1. januara 2017. godine opština Stanari bude dio trezorskog sistema, da ima jasniji i transparentniji sistem plaćanja, da može jednostavnije i bolje da kontroliše sve svoje budžetske korisnike, a Vladi Republike Srpske omogućiće bržu i bolju razmjenu podataka - rekao je Tegeltija.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić kaže da je opština u kratkom periodu uspjela da ispuni zakonske preduslove za uvođenje trezorskog poslovanja, te da se privodi kraju obuka zaposlenih i tehničke radnje kako bi ovaj sistem počeo sa radom od naredne godine.

Nadležno opštinsko odjeljenje priprema tehničke pretpostavke, a predstoji i obuka kadrova.

U sistem trezorskog poslovanja do sada je ušlo sedam gradova i 56 opština u Republici Srpskoj, a opština Stanari sve je pripremila u rekordnom roku nakon što je osnovana prije samo 18 mjeseci.