latinica  ћирилица
27/09/2016 |  16:25 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Bileća: Smještaj za pet socijalno ugroženih porodica (VIDEO)

Opština Bileća obezbijedila je privremeni smještaj za pet socijalno ugroženih porodica iz ovog grada.
Bileća - socijalna zgrada - Foto: RTRS
Bileća - socijalna zgradaFoto: RTRS

Smještaj je obezbijeđen u objektu u kome već stanuju raseljena lica. Stambene jedinice su renovirane, pa sada i stari i novi stanari ove zgrade imaju mnogo bolje uslove za život. Za rekonstrukciju je iz opštinskog budžeta izdovjeno oko 50.000 KM. 

Ključ u ruke danas je dobilo pet korisnika, koji zbog teške materijalne situacije, do sada nisu mogli da riješe stamebno pitanje. Ovaj dan im je kažu jedan od najvažnijih u životu, jer više ne moraju da brinu gdje će dočekati zimu.

- Ovo je veliki dan za nas, jer mi nismo imali gdje dočekati zimu - kaže Borika Torović.

Danas je veliki dan i za devetoro dosadašnjih korisnika ovog smještaja. Kao raseljena lica u neuslovnu zgradu uselili su prije 24 godine. Iako su dugo čekali, mnogo im znači što nisu zaboravljeni.

- Mnogo nam je bolje sada, imamo nova kupatila, nove prozore - kaže Zorka Mirjanić.

Za ugradnju novih podova, prozora i vrata, kao i ospsobljavanje pet novih stambenih jedinica iz opštinskog budžet izdvojeno je 50.000 KM. Podrška za najugorženije kategorije neće izostati ni u narednom periodu, poručuju iz opštinske uprave.

Ovaj smještaj je privremeno rješenje, dok se ne izgardi nova zgrada u koju će se preseliti ovi korisnici. Novi obejkat imaće 15 stambenih jedinica, a gradnja počinje naredne godine. Oko milion KM biće obezbijeđeno iz grantova Ministarstva za izbjeglice i raseljena lcia BiH i opštine Bileća.