latinica  ћирилица
28/09/2016 |  09:02 ⇒ 09:02 | Autor: RTRS

Savjet ministara o prekograničnoj saradnji sa Srbijom

Savjet ministara BiH razmatraće danas Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH i Srbije za 2015. godinu između BiH, Evropske komisije i Vlade Srbije.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na dnevnom redu sjednice i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Srbije i BiH za IPA dva program prekogranične saradnje Srbije i BiH od 2014. do 2020. godine.

Pred ministrima će se naći i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti za BiH za 2015. godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH.

Biće riječi i o Prijedlogu odluke o uspostavljanju Komisije za evropske integracije BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o razvoju BiH za 2015. godinu.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog odluke o sprovođenju Rezolucije 1373 Savjeta bezbjednosti UN koja se odnosi na zabranu i prevenciju finansiranja terorističkih akata i zamrzavanje finansijskih sredstava terorista i njihovih pristalica.

Rezolucija je usvojena u septembru 2001. godine i odnosi se na sve zemlje.

Savjet ministara BiH razmotriće novi tekst Informacije o procjenama i mogućnostima BiH o pitanju izbjegličke krize u regionu i EU - izvori i način finansiranja zdravstvene zaštite izbjeglica.

Na dnevnom redu su Prijedlog odluke o prihvatanju organizacije i izvođenja NATO EADRČ vježbe otklanjanja posljedica katastrofe "BiH 2017" u EAPC formatu i Informacija o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jednica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2017. godinu.

Izvor: Srna