latinica  ћирилица
28/09/2016 |  11:10 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Lažni doktor od banjalučkih majki na fejsbuku tražio slike dječijih genitalija

Roditelji iz fejsbuk grupe "Mame Banjaluke" zabrinuti su nakon što im se izvjesna Mirela Artunović Milošević, predstavila kao pedijatrica i ponudila online stručnu pomoć, a zatim, kako tvrde, u svojim upitima, pokazala simptomatično interesovanje za genitalije njihove djece!?
Fejsbuk - ilustracija - Foto: nezavisne novine
Fejsbuk - ilustracijaFoto: nezavisne novine

Zbog sumnji da se iza profila skrivaju namjere pedofila, kako su precizirale, dio roditelja obavijestiće danas nadležne institucije, dok stručnjaci apeluju na odgovornost roditelja i oprez prilikom korištenja online medija i objave fotografija djece. Prema riječima majki, ista osoba, odnosno profil s fotografije se već nekoliko puta pojavljuje na fejsbuk, ali s različitim identitetom.

"Ako je primijetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici," napisale su majke. Јedna od majki je s njom vodila razgovor, kako bi pokazala i drugim majkama da je u pitanju lažni profil, a u slučaj je uključena i policija Srpske.

RTRS-u je u MUP-u Srpske potvrđeno da je jedna od majki podnijela prijavu policiji. Ona je za našu Televiziju opisala cijeli slučaj.

"Nakon što sam navodnoj doktorici napisala da mi sin ima nekakva osip po licu i pitala je za savjet, ona mi je odgovorila da to vjerovatno nije ništa i zatražila od mene fotografiju njegovog polnog organa, tvrdeći da se osip zna proširiti i na genitalije", ispričala je majka koja je zatražila da joj zaštitimo identitet.

Fejsbuk profil je u međuvremenu izbrisan.

Prema tvrdnjama stručnjaka iz MUP-a RS za zloupotrebe online medija, u pitanju je klasičan model predatora. Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću u MUP-u RS Mirna Miljanović rekla je za RTRS da je ovo već peti registrovan slučaj zloupotrebe djece na internetu ove godine. Ona je dodala da se tri slučaja odnose na posjedovanje dječije pornografije a dva na prevare putem društvenih mreža.

Opširnije u Dnevniku 2, u 19.30!

Izvor: RTRS/Nezavisne novine