latinica  ћирилица
28/09/2016 |  12:01 ⇒ 14:08 | Autor: RTRS

Odgođena sjednica po žalbi O. Ivanovića, sljedeće zasjedanje 11. oktobra

Mještovito sudsko vijeće Euleksa odgodilo je za danas zakazanu prvu sjednicu Apelacionog suda u Prištini po žalbi odbrane predsjednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji je u prvostepenom postupku osuđen na devet godina zatvora, a nastavak zakazalo za 11. oktobar.
Priština: Oliver Ivanović - Foto: SRNA
Priština: Oliver IvanovićFoto: SRNA

Odluka o odagađanju sjednice donesena je jer sudsko vijeće nije dobilo pisani odgovor predsjednika Apelacionog suda po žalbi Ivanovićeve odbrane.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić uvjeren je da će sudsko vijeće Apelacionog suda u Prištini 11. oktobra uvažiti žalbu odbrane i da će Ivanović biti oslobođen.

"Očekujemo da Mešovito sudsko veće uvaži sve navode odbrane i da ih meri isto kao i navode tužilaštva", rekao je Vlajić.

Milena Ivanović, supruga Olivera Ivanovića, rekla je da je uvjerena da će njen suprug biti oslobođen svih optužbi i da će se dostojanstveno vratiti kući, porodici i prijateljima.

Na zahtjev Euleksovog sudskog vijeća, koje odlučuje o žalbi Ivanovića, da iz sudskog vijeća bude izbačen Albanac predsjednik sudija Euleksa Malkom Simons je zauzeo stav da kosovski sudski savjet ima meritorno pravo da odlučuje o sastavu sudskih vijeća.

Prema tome u radu sudskog vijeća učestvovaće Driton Muharemi. Protiv njegovog učešća u sudskom vijeću je Ivanovićeva odbrana koja, kaže advokat Vlajić, ima samo principijelne primjedbe.

Današnje zasjedanje Apelacionog suda pratio je veliki broj novinara, a suđenje je počelo sa petnaestak minuta zakašnjenja.

Izvor: Srna