latinica  ћирилица
28/09/2016 |  13:51 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

SNSD I.N. Sarajevo: SDS angažovao Bošnjake da uništavaju plakate SNSD-a

Mladići bošnjačke nacionalnosti iz Sarajeva, koje je angažovao SDS, na području opštine Istočno Novo Sarajevo prelijepljivali su bilborde SNSD-a sa likom kandidata za načelnika ove opštine Ljubiše Ćosića, saopšteno danas na vanrednoj konferenciji za novinare SNSD-a.
Ljubiša Ćosić i Staša Košarac (Arhiv) - Foto: SRNA
Ljubiša Ćosić i Staša Košarac (Arhiv)Foto: SRNA

"Mladići su tokom noći prelijepljivali plakate sa nedefinisanim porukama na bilborde na mjestima koje je zakupio SNSD", rekao je danas na konferenciji Ljubiša Ćosić, koji je i aktuelni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je naveo da je ovu izjavu dao i policiji, kojoj su aktivisti SNSD-a i građani prijavili taj slučaj, te je izdat prekršajni nalog licu bošnjačke nacionalnosti.

Ćosić je rekao da je u automobilu "audi a4" pronađen predizborni materijal SDS-a, a vozilom je upravljao Admir Kutješ koji se na pumpi "Imzit" sastao sa aktivistom SDS-a Bojanom Klepićem.

"Tragično je živjeti u lokalnoj zajednici u kojoj opoziciona partija pokušava da se dodvori ljudima tako što će preljepljivati plakate svojih političkih suparnika i u te svrhe angažovati lica bošnjačke nacionalnosti", ocijenio je Ćosić.

On je napomenuo da ovo nije prvi put da se promotivni plakati SNSD-a uništavaju, zbog čega je nakon što su uništeni u Ulici vojvode Radomira Putnika podnio policiji prijavu protiv NN počionica.

Ćosić je rekao da je obavijestio policiju i o prijetnjama i neistinama koje se iznose putem dva "Fejsbuk" profila i dva portala u opštini Istočno Sarajevo, a koje njega i njegovu porodicu dovodi u potencijalnu opasnost, s obzirom na to da ljudi imaju predrasude prema ljudima arapskog porijekla, a u vezi neistina koje SDS ovih dana plasira.

On je najavio da će podnijeti tužbu protiv televizije "BN", novinara i blogera Slobodana Vaskovića i visokog funkcionera SDS-a Aleksandre Pandurević.

"Protiv `BN` televizije podnosim tužbu zato što je objavila tekst `Ljubiša Ćosić dovodi Arape u Istočno Novo Sarajevo`, Vaskovića za uvredu časti i nanošenja duševne boli zbog teksta kojim tvrdi da se arapizuje Istočno Novo Sarajevo, bez obzira što smo ovih dana i našim biračima i ljudima u Istočnom Novom Sarajevu jasno pokazali ko je taj koji prodaje zemlju u Istočnom Novom Sarajevu i dogovara sve te aktivnosti. Protiv Aleksandre Pandurević podnijeću tužbu za klevetu i uvredu časti, jer me je na svom tviter nalogu povezala sa izvjesnim Alijom Delimustafićem", objasnio je Ćosić.

Ćosić kaže da ne zna ko je Alija Delimustafić i da su "sve te gnusne laži i neistine koje koristi SDS da bi se dodvorio biračima predstavljaju pogrešno oružje".

On je upozorio da njega i njegovu porodicu takve stvari izlažu potencijalnim prijetnjama, prije svega političkih neistomišljenika i svega onog što oni pišu.

"Primoran sam da kao čovjek i načelnik tražim zaštitu, ovaj put putem suda, a ukoliko se nastavi, tražiću i putem zvaničnih institucija Republike Srpske, prije svega MUP-a", rekao je Ćosić.

On je rekao da je tok kampanje koju vodi SNSD maksimalno usmjeren ka promociji onoga što su do sada uradili i onoga što nude građanima uz predizborni program, te da se nikada nisu doticali promotivnog materijala, niti su ugrožavali promotivne aktivnosti koje vodi SDS.

Predsjednik Opštinskog izbornog štaba Staša Košarac rekao je da imaju informacije da SDS i "takozvani Savez za promjene u naredna tri dana spremaju prljavu kampanju protiv SNSD-a", te upozorio da će taj savez koristiti sva nedozvoljena sredstva da bi zbunili građane i uticali na izborni rezultat.

On je naglasio da u SDS-u vlada velika panika, što pokazuje primitivan oblik kampanje, te angažovanje mladića Bošnjaka iz federalnog Sarajeva.

Košarac je upozorio da će, prema informacijama koje posjeduje, narednih dva-tri dana, nekoliko aktivista SDS-a pokušati da kupuju glasove, te pozvao građane da ne nasjedaju na političke prevare.

"SNSD neće ponižavati ljude i nuditi novac za glas. Nama treba glas naroda da verifikuju političku dimenziju koju ima SNSD u našoj opštini", poručio je Košarac.

Izvor: Srna