latinica  ћирилица
28/09/2016 |  19:34 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Ćosić: SDS angažovao Bošnjake da uništavaju plakate SNSD-a (VIDEO)

Zbog navoda o arapizaciji Istočnog Novog Sarajeva i povezivanja sa Alijom Delimustafićem, rukovodstvo Istočnog Novog Sarajeva najavljuje tužbe protiv medija, ali i funkcionera SDS-a Aleksandre Pandurević.
Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

Izborna kampanja zaoštrava se u Istočnom Novom Sarajevu. SNSD na vanrednoj konferenciji za novinare saopštio je da su mladići bošnjačke nacionalnosti iz Sarajeva, koje je angažovao SDS, noćas prelijepili bilborde SNSD-a. O svemu je obaviještena i policija. 

Policiji su slučaj prijavili aktivisti SNSD-a i građani, te je izdat prekršajni nalog licu bošnjačke nacionalnosti, tvrdi načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić. On je rekao da je u automobilu "audi a4" pronađen predizborni materijal SDS-a, a vozilom je upravljao Admir Kutješ koji se na pumpi "Imzit" sastao sa aktivistom SDS-a Bojanom Klepićem.

Ćosić dodaje da je policiju obavijestio i o prijetnjama i neistinama koje se iznose preko dva fejsbuk profila i dva portala, a koje, kaže, njega i njegovu porodicu dovode u potencijalnu opasnost. I to nije sve, tvrde iz SNSD-a.

Predsjednik Opštinskog izbornog štaba Staša Košarac rekao je da imaju informacije da SDS i "takozvani Savez za promjene u naredna tri dana spremaju prljavu kampanju protiv SNSD-a", te upozorio da će taj savez koristiti sva nedozvoljena sredstva da bi zbunili građane i uticali na izborni rezultat.

"Dobili smo informaciju da će protivnički tabor narednih 2-3 dana imati 10 aktivista angažovanih koji treba da se koriste koruptivnim aktivnostima kako bi kupili glas. Mi pozivamo građane da budu dostojanstveni, kao što to i jesu", dodao je Košarac.

Uz poziv građanima da ne nasijedaju na bilo kakve političke trikove i prevare, Košarac ističe da će SNSD ostati posvećen pozitivnoj kampanji.