latinica  ћирилица
29/09/2016 |  13:35 | Autor: RTRS

Vlajki: Amerika želi da kazni Dodika zbog svojih poraza od Rusa

Zapad, prije svega Amerika, izgubio je nekoliko bitaka od Rusije, u Ukrajini i Siriji, pa sada žele malo da nivelišu stvari tako što će kazniti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, smatra profesor Emil Vlajki, nekadašnji potpredsjednik Srpske.
Emil Vlajki - Foto: RTRS
Emil VlajkiFoto: RTRS

Na Balkanu postoje samo dva prostora koja nisu dio NATO-a: Srbija i Republika Srpska, odnosno BiH, koja ne može da postane član Alijanse dok se jedan od konstitutivnih naroda tome protivi, ističe Vlajki za Sputnjik i ocjenjuje:

"Zbog toga su, želeći da uklone Dodika, Amerikanci isprovocirali čitavu situaciju u vezi sa odlukom Ustanog suda BiH, a Bakir Izetbegović samo izvršava njihova naređenja".

Vlajki navodi da sve što Izetbegović radi - radi u skladu sa svojim zapadnim mentorima, prvenstveno američkim, koji evropski zapad smatraju svojim vazalom.

On upozorava da SAD, osim što diktiraju politiku Sarajevu, rade nešto mnogo opasnije: "etabliraju i formiraju islamske entitete na području Balkana".

"Amerikanci zbog svojih nacionalnih interesa i želeći da naškode Evropi, da se ona što sporije ujedinjuje, stvaraju probleme preko islamizacije jednog evropskog područja - Balkana", tvrdi Vlajki, nekadašnji potpredsjednik Srpske iz reda hrvatskog naroda.

On vjeruje da SAD, preko svojih veza, "finansiraju praktično glavne tokove migrantske krize da što više muslimana uđe u Evropu i da joj naprave što više `belaja`".

Amerikancima je važno da čitava BiH postane muslimanska - smatra Vlajki i navodi da su oni od 1992. godine pomagali muslimane i doveli mudžahedine.

"Kupovali su od Irana oružje i direktno dozvoljavali da se preko Hrvatske u muslimanski dio BiH prebacuju oružje i mudžahedini.

Imam kod kuće dokumente koji pokazuju da je /nekadašnji predsjednik Hrvatske/ Franjo Tuđman bio bijesan što je morao da propušta to oružje i mudžahedine, ali nije imao drugog izbora, jer ih /Hrvatsku/ Amerikanci ne bi podržavali", navodi Vlajki.

On ocjenjuje da su "Hrvati mislili da su muslimani njihovo `cvijeće`, a onda su oni u Federaciji BiH postali `muslimansko cvijeće`".

Njega ne iznenađuje što neki na Zapadu pominju sankcije protiv Dodika i objašnjava:

"On je duboko u sebi Srbin i to takav koji smatra da se Srpska treba izvući iz ove bijede koja se zove BiH i gdje Amerikanci rade sve vrijeme da Srba ili nestane ili da se pokore, a da zavladaju muslimani na čelu sa Izetbegovićem".

Vlajki dodaje da je Dodik "prva osoba koja se tome suprotstavila i naravno da će ga sankcionisati ako mogu, ali da ipak - neće moći".

Izvor: SRNA