latinica  ћирилица
29/09/2016 |  19:50 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

"Pritisak na institucije i predsjednika su udar na Srpsku"

Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu smatra da neprimjeren i neutemeljen pritisak na institucije i nosioce najviših funkcija Republike Srpske, posebno na predsjednika Srpske Milorada Dodika zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske, jeste ne samo udar na Republiku Srpsku i njene institucije, već i na građane Srpske.
Univerzitet u Istočnom Sarajevu -
Univerzitet u Istočnom Sarajevu

"Imali smo priliku da se 25. septembra izjasnimo o pitanju obilježavanja 9. januara i velikom većinom smo rekli `Da`, čime smo dali podršku Republici Srpskoj i to je naše demokratsko pravo", stav je Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu saopšteno je da je na današnjoj sjednici Senata zaključeno da Akademska zajednica u Republici Srpskoj poručuje da je njihova obaveza da grade Republiku Srpsku i brinu o njoj, ali i njenim institucijama.

Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu pridružuje se stavovima Unije studenata Republike Srpske koja je pozvala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da odbaci poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH zbog referenduma o Danu Republike Srpske zbog težine situacije i političkog konteksta ovog postupka.

Izvor: Srna