latinica  ћирилица
30/09/2016 |  11:59 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

MUP RS: U toku predizborne kampanje održano 929 javnih skupova

Na području Republike Srpske održano je ukupno 929 javnih skupova političkih partija u toku predizborne kampanje, koja je počela 2. septembra i završava danas, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Izbori - Foto: ilustracija
IzboriFoto: ilustracija

Štab MUP-a Republike Srpske "Izbori 2016" prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj u predizbornoj kampanji i na dan lokalnih izbora.

"U predizbornom periodu evidentirana su 53 incidenta, od kojih se najveći dio odnosi na cijepanje postera i uništavanje oglasnih bilborda političkih stranka", navodi se u saopšenju.

Na području Centra javne bezbjednosti /CЈB/ Banjaluka evidentirano je 14 incidenata, CЈB-a Bijeljina osam, CЈB-a Doboj 14, CЈB-a Istočno Sarajevo 10, te CЈB-a Trebinje pet i CЈB-a Prijedor dva incidenta.

Iz MUP-a podsjećaju da je s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora u BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju u nedjelju, 2. oktobra, od 00.00 do 24.00 časa.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske /referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i ЈMB, uključujući akviziciju/ radiće sutra i u nedjelju, 2. oktobra, od 7.00 do 19.00 časova.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.