latinica  ћирилица
30/09/2016 |  14:43 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Šekovići: Ministar Đokić finansirao izgradnju kuće Karolini Kazanović (VIDEO)

Poplave i klizišta su 2014. godine mnogim domaćinstvima u Srpskoj napravila veliku štetu i dovela egzistenciju u pitanje.
Đokić i Karolina Kazanović - Foto: SRNA
Đokić i Karolina KazanovićFoto: SRNA

Domaćinstvu Kazanovića iz Papraće kod Šekovića klizište je uništilo porodičnu kuću. Zahvaljujući donaciji ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića dobiće novi dom. 

Više od dvije godine Ranka i petnaestogodišnja kćerka Karolina žive u neuslovnoj, nebezbjednoj i klizištem oštećenoj kući, a svaki jači vjetar predstavlja opasnost da se potpuno uruši.

Pedesetogodišnja Ranka Kazanović rekla je da se, nakon što je klizište oštetilo njihovu kuću, obraćala na više adresa za pomoć, između ostalog, i vlastima u Šekovićima, ali bez rezultata.

- Tako je bilo dok nije došao ministar Đokić i obećao pomoć. Sad vidim da je to obećanje i ispunjeno. Presrećne smo, istakla je Ranka.

Prije 20-ak dana ministar Petar Đokić je čuo za patnju samohrane majke Ranke Kazanović, čiji je suprug borac prve kategorije, početkom septembra preminuo. Odlučio je da pomogne.

- Jedino što smo mogli uraditi je da se izgradi nova kuća. I odlučio sam da pokrenem tu aktivnost i eto lično sam uz pomoć i podršku mojih prijatelja koji meni vjeruju uspio da obezbijedim sredstva i da napravim ovu kuću. Za pet-šest dana ona će biti potpuno fizički zavrena. Ranka i Karolina će imati svoj dom, naglasio je Đokić.

Zimu i novu godinu majka i kćerka dočekaće u daleko boljim uslovima, neizvjesnost, strah i tugu zamijeniće toplina novog doma i sigurnost.