latinica  ћирилица
30/09/2016 |  15:41 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Blatnica: Cvijić tvrdi da su ga napali aktivisti SDS-a (VIDEO)

Aktivista Srpske napredne stranke Slaviša Cvijić, iz Blatnice kod Teslića tvrdi da su ga napali aktivisti SDS-a iz Teslića, ali da je policija protiv njega podnijela krivičnu i prekršajnu prijavu.
Napad u Tesliću - Foto: RTRS
Napad u TeslićuFoto: RTRS

U policiji tvrde suprotno,pa je Cvijić zatražio unutrašnju istragu.

Napale su ga ,tvrdi Cvijić, komšije kada je obilazio stričev ribnjak , a tom prilikom zadobio je tjelesne povrede. Počinioci,kaže , ni nakon 8 mjeseci od napada nisu odgovarali.

- Јa sam takve nalaze predao u policiju i tužlaštvo, do dana današnjeg niko istragu nije poveo protiv počinioca, što znači da neko stoji iza toga . Ni stragu nije proveo a kamoli da ih je optužio ili nešto drugo, kaže Slaviša Cvijić.

Ima zamjerke i na postupanje policije, pa je zatražio unutrašnju kontrolu. U CЈB Doboj potvrđuju da je taj postupak u toku. Međutim, policija tvrdi da nisu komšije napale Cvijića, već obrnuto i da je licima s kojima se tukao nanio lakše tjelesne povrede , zbog čega je dobio krivičnu prijavu. Policijskim službenicima koji su izašli na mjesto događaja, upućivao je prijetnje zbog čega je, saopštavaju iz policije, zaradio prekršajnu prijavu. Cvijić u svemu vidi spregu aktivista SDS-a i policije ,te tvrdi da su se napadi dešavali i ranije.

- Svi su aktivisti SDS-a , zatežu mi žicu po putu, uključuju struju, dođe policija kaže nema elemenata za to a ima za moj povišen ton ,imam na video snimcima sve, ali kažu, ne pije ti to vode na sudu,  to ne smiješ objaviti, dodaje Cvijić.

Na sudu ,kaže, ne može da dokaže da je imao teške tjelesne povrede jer na nalazu ljekara nema stepena tih povreda . Na suprotnoj strani evidentirane su lakše tjelesne povrede, pa je na Cvijićevu adresu stigla optužnica zbog izazivanja opšte opasnosti. Prekršajnu kaznu za narušavanje javnog reda i mira već je dobio, pa je uložio žalbu .