latinica  ћирилица
15/10/2016 |  12:05 ⇒ 12:11 | Autor: RTRS

Hor Viva Vox u polufinalu talent šou programa u Austriji

Hor Viva Vox plasirao se u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pjevačke sastave kao jedini učesnici van nemačkog govornog područja.
Hor Viva Voks - Foto: SRNA
Hor Viva VoksFoto: SRNA

Popularni hor iz Srbije plasirao se u polufinale najgledanijeg TV programa u Austriji za horove i pjevačke sastave "Die große Chancen der Chor" kao jedini učesnici van njemačkog govornog područja.

Emisija je projekat Јavnog servisa Austrije - ORF, a žiri čine zvijezda iz Njemačke i Austrije: pjevač i koreograf Rameš Nair, glumac Oliver Poher, soul-pjevačica Doreta Kartel i glumica Misi Mej.

Oni su prvi put imali prilike da čuju najpopularniji hor iz Srbije, koji ih je ostavio bez daha.

Viva Vox je izveo sada već čuvenu obradu "Du hast" njemačkog metal benda Ramštajn, što je osim žirija, oduševilo i mnogobroju publiku u studiju.

Uz komentare žirija da nikada nisu čuli obradu sličnu njihovoj, uz pohvale za uigranost, koreografiju, kostime i energiju koja je jedinstvena, hor iz Srbije je napustio scenu sa sva četiri glasa "za" i direktno se plasirao u polufinale takmičenja.

- Oduševljeni smo reakcijom austrijskog žirija i publike. Prije nekoliko mjeseci dobili smo poziv od organizatora sa ORF-a i ideja nam se svidjela. Ovo je bila sjajna prilika da se, nakon koncerta 2012. u Beču, još jednom pojavimo pred austrijskom publikom - izjavili su članovi hora.

Od polufinalnih emisija, osim žirija, i publika će moći da glasa za svog favorita u borbi za finale.

Velika dijaspora iz Srbije, koja živi u Austriji, prvi put u ovom šou programu će imati i svog predstavnika za kojeg može da navija.

Prvo polufinale, u kojem nastupa Viva Vox, na programu je 11. novembra, saopštio je hor.

Izvor: Tanjug