latinica  ћирилица
15/10/2016 |  14:20 ⇒ 20:50 | Autor: RTRS

Đoković: I ovo je dobro iskustvo (VIDEO)

Novak Đoković istakao je da mora da radi na mentalnom i emotivnom planu kako bi se vratio u vrhunsku formu.
Novak Đoković - Foto: RTRS
Novak ĐokovićFoto: RTRS

Najbolji teniser svijeta već nekoliko mjeseci nije u vrhunskoj normi, a danas je poražen od Roberta Bautiste Aguta u polufinalu Mastersa u Šangaju.

- Moram više da se koncentrišem na mentalnu, emotivnu stranu problema. Možda sam i iscrpnjen zbog velikog broja mečeva u poslljdnjih 15-20 mjeseci. Ovo je moralo da se dogodi prije ili kasnije. Nikad nisam ni očekivao da ću godinama igrati isključivo na najvišem nivou. I ovo je dobro iskustvo, kako bih se vratio bolji - rekao je Đoković.

Đoković je osvojio sedam titula u 2016, posljednju na Mastersu u Kanadi krajem jula, a u međuvremenu je nastupao samo na Olimpijskim igrama, US Openu i sada u Šangaju.

- Posljednjih nekoliko godina uvijek sam igrao dobro ovdje. Trudiću se da tako bude i sljedećih. Nisam se osjećao dobro psihološki. Ali moram da čestitam Robertu, bio je bolji igrač, nema sumnje u to. U važnim trenucima imao sam svoje šanse, mnogo šansi, ali sam gubio servis. On je u takvim momentima bio konzistentniji, stabiliniji. Јa sam napravio previše neiznuđenih grešaka - istakao je prvi reket svijeta.

Srbin je tokom meča često ulazio u raspravu sa glavnim sudijom Karlosom Bernardesom.

- Nisam razumio neke odluke koje je donio. Išao sam da promijenim svoj reket, promijenio sam i majicu, a on mi je dao upozorenje. On je bio zvijezda meča. To je želio da bude danas - rekao je Đoković.

Uprkos iscrpljenosti, Đoković kaže da sezona za njega nije gotova, čekaju ga Masters u Parizu i završni turnir sezone u Londonu u novembru.

- Pokušaću da se spremim za te turnire u zatvorenom kao i uvijek. Posljednjih godina sam bio prilično dobar. Pokušaću da budem opet - zaključio je Novak Đoković.

Izvor: B92