latinica  ћирилица
16/10/2016 |  17:47 | Autor: RTRS

Zvezda u uzbudljivoj završnici savladala Čukarički

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su uzbudljivoj završnici ekipu Čukaričkog – 3:1, u okviru 12. kola Superlige Srbije.
Crvena Zvezda - Foto: ilustracija
Crvena ZvezdaFoto: ilustracija

Crveno-bijeli su poveli autogolom Lukasa Pjasentina u 57. minutu, a isti igrač je izjednačio u 83. sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Pobjedu domaćinu donijeli su Predrag Sikimić u 85. i Ugo Vijeira u nadoknadi vremena.

Zvezda je prva na tabeli sa 31 bodom, dok je Čukarički zakucan za dno, sa samo sedam osvojenih bodova. U narednom kolu Zvezda gostuje u Subotici, a tim sa Banovog brda dočekuju ekipu Metalca.

Crveno-bijeli su u prvih 45. minuta imali veću inicijativu i mogli do gola, ali je odbrana ekipe sa Banovog brda odolijevala pritisku i nije dozvolila igračima Zvezde da dođu do gola. Napadi fudbalera Čukaričkog nisu bili opasni, pokušavali su iz kontre da dođu do gola, ali golman Filip Manjlović u prvom poluvremenu nije imao previše posla.

U drugom poluvremenu, a pogotvo u završnici viđena su čak četiri gola. Јedan od najboljih u ekipi Čukaričkog, Pjasentin postigao je autogol, ali je sedam minuta prije kraja meča, fantastičnim golom izjednačio. Ipak, kratko je trajala radost ekipe Gordana Petrića jer je Predrag Sikimić, samo dva minuta kasnije, preokrenuo rezultat za ponovno vođstvo ekipe Miodraga Božovića.

Tačku na kraj i konačan rezultat postavio je Ugo Vijeira u nadoknadi vremena za novu pobjedu crveno-bijelih i prvo mjesto na tabeli.

Izvor: B92