latinica  ћирилица
16/10/2016 |  18:14 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Sukob na utakmici zbog ubijenog navijača Partizana

Na utakmici između Partizana i ljubljanske Olimpije u 5. kolu ABA lige došlo je do međusobnog sukoba navijača crno-bijlih zbog majica i minuta ćutanja posvećenom ubijenom navijaču Aleksandru Stankoviću.

Košarkaši Partizana su, kao i fudbaleri, prije meča izašli u majicama sa likom Stankovića, a kada je zvanični spiker objavio da će biti minut ćutanja čuli su se zvižduci sa jedne strane.

Baš zbog zvižduka najvatrenije pristalice Partizana napale su dio navijača koji je zviždao, ali su pripadnici Žandarmerije spriječili veći incident.

U hali je, kao i na stadionu Voždovca, postavljen transparent "Nismo mi neke gospođ, mi smo vojska", kod dijela najbučnijih navijača.

Sve se to dešava nakon što je ЈSD Partizan i FK Partizan objavio čitulju za ubijenog navijača u današnjem izdanju Večernjih novosti.

Ovo nije prvi put da se događaju slične stvari, pošto su svojevremeno fudbaleri Crvene zvezde nosili majice sa likom ubijenog Velibora Dunjića i osuđenog navijača Uroša Mišića.

Koliko je ozbiljna situacija najbolje govore izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je ranije isticao da nema snage da se obračuna sa huliganima.

Utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić" prisustvuje i fudbaler Mančester Јunajteda Bastijan Švajnštajger, u društvu oca njegove supruge Ane Ivanović.

Izvor: Tanjug