latinica  ћирилица
17/10/2016 |  11:50 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Zvornik,"Alumina": Primljena 54 nova radnika

Predstavnici kompanije "Alumina" potpisali su ugovore o radu sa 54 radnika koji su dobili posao po Projektu zapošljavanja koji je realizovala Gradska uprava Zvornik.
Alumina - Foto: RTRS
AluminaFoto: RTRS

Svi oni u ovom privrednom gigantu obavljaće pripravnički staž u trajanju od godinu dana, a najbolji će biti primljeni u stalni radni odnos.

Zahvaljujući projektu zapošljavanja, posao u zvorničkoj Alumini dobili su i dvadesetogodišnji Momčilo i godinu dana mlađa Milica. Dobili su priliku da rade i nadaju se da će opravdati očekivanja.

Izabrani su oni koji su ispunili uslove konkursa. Među zaposlenima najviše je onih sa srednjom stručnom spremom, uglavnom mladih ljudi, koji bi u budućnosti trebali predstavljati važan segment poslovnih uspjeha kompanije.

- Primili smo konkretno 24 mašinske struke radnika, 10 hemijske struke, imamo četiri bravara i 20 ljudi sa elektro strukom, istakla je Sandra Đurić, rukovodilac Kadrovske službe "Alumine".

Prvog radnog dana u kompaniji dočekali su ih nadležni,ali obaveze i jasna poruka.

- Oni su potpisali ugovore na godinu dana, to je takozvani pripravnički radni staž da odrade, svi oni koji budu dobri oni će nastaviti da rade u Alumini, naglasio je Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora kompanije "Alumina".

Naredne sedmice u kompaniji predviđeno je potpisivanje ugovora sa zaposlenima u okviru projekata zapošljavanja koje je provela Vlada Republike Srpske.