latinica  ћирилица
17/10/2016 |  13:20 | Autor: RTRS

Mitrović: ABA liga prioritet

Trener i kapiten Crvene zvezde Dejan Radonjić i Luka Mitrović upozoravaju na teško gostovanje u Novom Mestu u ponedjeljak.

Crveno-bijeli traže petu pobjedu kojom bi ostali rame uz rame sa rivalima sa vrha tabele ABA lige Partizanom i Budućnosti, a poslije bolnog poraza od Darušafake na startu Evrolige.

"Poslije poraza u Evroligi, vraćamo se obavezama u ABA ligi i sigurno da imamo imperativ pobjede. Svakako da ne smijemo da dozvolimo da nas poraz od Darušafake omete, ili ostavi bilo kakvog traga na nama. Već smo i ranije govorili, naši prioriteti se znaju, a to su pobjede i što bolji rezultat u ABA ligi. Zato želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Krke i osvojimo bodove", rekao je Mitrović.

Radonjić ističe da je Novo Mesto tradicionalno teško gostovanje za njegov tim.

"Očekuje nas meč sa timom koji je napravio dosta korekcija između dvije sezone, počev od trenera. I prethodnih sezona nam se događalo da moramo da izvlačimo maksimum u utakmicama koje smo igrali u dvorani Leon Štukelj. Svaki meč u ABA ligi je važan, želimo da dođemo do pobjede u Novom Mestu, ali smo svjesni da ćemo morati da uraditimo mnogo toga dobrog tokom meča kako bismo stigli do cilja", rekao je Radonjić.

Rival, koga sa klupe predvodi Dejan Mihevc je u tri meča ostvario jednu pobjedu.

"Očekuje nas duel s ekipom koja je ne samo u samom vrhu ABA lgie, nego je i među najboljima u Evropi – imaju izuzetne igrače i odličnog trenera", rekao je Mihevc, a nadovezao se Matej Rojc: "Svi znamo kakva je Zvezda ekipa – sjajni igrači koji igraju odbranu na ivici faula i odatle grade kontre. Dobro smo trenirali proteklih dana, napredovali smo i očekujem da se borimo sa Zvezdom".

Posljednji meč petog kola ABA lige, između Krke i Crvene zvezde, na programu je večeras od 18 časova u Novom Mestu.

Izvor: Tanjug