latinica  ћирилица
17/10/2016 |  13:40 ⇒ 18/10/2016 | 07:40 | Autor: RTRS

MUP traga za naručiocem ubistva Miroslava Lazarevića, rasvijetljeno ubistvo Rade Dojčinović (VIDEO)

Pripadnici MUP-a Republike Srpske rasvijetlili su jučerašnje ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu. Postoje dokazi da su dva lica, koja su sinoć predata republičkom Tužilaštvu, počinila ubistvo iz koristoljublja. Nezvanično, riječ je o Aleksandru Bulatoviću iz Istočnog Sarajeva i Saši Vidoviću iz Bijeljine.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Policija je sinoć uhapsila šezdesetpetogodišnjeg muškarca zbog teškog ubistva Rade Dojčinović prošle godine, u Јošikovoj Vodi kod Banjaluke. Riječ je o ranije osuđivanom licu, koji je žrtvu nekoliko dana prije ubistva pratio u namjeri da joj otme veću količinu novca, za koju je znao da Dojčinovićeva posjeduje. Ubijena je u njenoj vikendici, kada je počinilac sproveo svoju namjeru. Oba rasvijetljena krivična djela rezultat su rada Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske. 

Iza ubistva 32-godišnjeg Miroslava Lazarevića iz Istočnog Sarajeva stoji naručilac, a pripadnici MUP-a Srpske rade na rasvjetljavanju činjenica u vezi s tim – potvrđeno je iz Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Postoji dovoljno dokaza da su dva lica, koja su sinoć predata republičkom Tužilaštvu, izvršioci ubistva.

Iz MUP-a kažu da je ovo krivično djelo posljedica organizovanog kriminala. Podsjetimo, Miroslav Lazarević ubijen je iz vozila u pokretu, kada je na njega pucano iz automatskog oružja. Lazarević je 2009.godine, kao član auto-mafije, osuđen na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu. Iz ovog miljea, od ranije je poznat i Vidović, jedan od počinilaca. U automobilu, koji je izgorio pola sata nakon likvidacije Lazarevića, pronađena je automatska puška sa dva okvira municije – vještačenje će pokazati da li je njome počinjeno ubistvo.

Rasvijetljeno je i ubistvo od prije godinu dana. Policija je sinoć na području Banjaluke uhapsila šezdesetpetogodišnjeg muškarca zbog teškog ubistva Rade Dojčinović u Јošikovoj Vodi kod Banjaluke. Zbog saznanja da je žrtva posjedovala veći novčani iznos, počinilac, inače ranije već osuđivano lice, nekoliko dana ju je pratio u namjeri da joj uzme novac. Dojčinovićeva je ubijena u svojoj vikendici, kada je počinilac sproveo svoju namjeru.

MUP je formiranjem Uprave za organizovani i teški kriminal napravio odličan potez, smatra resorni ministar. Izabrani su ljudi u čijoj su nadležnosti isključivo teška krivična djela. Trenutno rade na više predmeta.

Sa ovim dokazujemo da ne odustajemo ni od jednog ubistva koje se desilo u Republici Srpskoj, bez obzira u kom periodu je to bilo, šaljemo poruku svima koji razmišljaju da svoje probleme rješavaju na taj način što će nekog lišiti života, da MUP to neće zaboraviti, da ćemo to raditi i na kraju rasvijetliti, naglašava ministar Lukač.

Za kratak period Uprava za organizovani i teški kriminal opravdala je postojanje, kaže Lukač – potpuno je siguran da će i u narednom periodu nastaviti sa rješavanjem teških kriminalnih djela u Republici Srpskoj.