latinica  ћирилица
17/10/2016 |  14:04 ⇒ 22:39 | Autor: RTRS

Grujičić - Ispoštovana volja naroda; Duraković - Ne prihvatam poraz

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je na današnjoj sjednici rezultate lokalnih izbora koji su održani 2. oktobra.
Mladen Grujičić - Foto: RTRS
Mladen GrujičićFoto: RTRS

Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka, novi je načelnik Srebrenice prema utvrđenim rezultatima lokalnih izbora koje je danas objavio CIK.

Grujičić je osvojio 4.678 glasova, dok je nezavisni kandidat Ćamil Duraković osvojio 3.910 glasova.

Nakon objave utvrđenih rezultata, stranke i kandidati imaju pravo da ulože prigovor i žalbu te zatraže ponovno brojanje.

Novoizabrani načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, nakon objavljivanja konačnog izbornog rezultata, izrazio je zadovoljstvo što je ispoštovana volja naroda i što je ostvario ubjedljivu pobjedu s obzirom na to da je dobio 768 glasova više od protivkandidata Ćamila Durakovića.

Grujičić je rekao da je Centralna izborna komisija BiH pokazala profesionalizam i da nije podlegla pritiscima.

On je izjavio da još ne proslavlja pobjedu i da će sačekati da se obave sve zakonske procedure pa da preuzme dužnost i započne formiranje tima koji će krenuti u realizaciju obećanja datih u predizbornoj kampanji.

Grujičić je naveo da, osim primopredaje načelničke dužnosti, predstoji i konstituisanje novog saziva Skupštine opštine i njenog rukovodstva za što je potrebno obezbijediti skupštinsku većinu, a uz sve te političke aktivnosti potrebno je izraditi i Nacrt budžeta opštine za iduću godinu.

"Veliki posao i i veliki i izazovni zadaci su pred nama i odmah moramo uključiti sve kapacitete da se u predviđenim rokovima ti zadaci izvršavaju u interesu svih građana Srebrenice i za dobrobit i razvoj ove lokalne zajednice", poručio je Grujičić.

Kandidat bošnjačkih političkih partija za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković najavio je da će se žaliti CIK-u BiH i Sudu BiH na izborne rezultate koji su objavljeni za opštinu Srebrenica.

Duraković je dodao da on ne prihvata poraz i da će njegov pravni tim podnijeti žalbu.

 

Izvor: RTRS/Agencije