latinica  ћирилица
17/10/2016 |  15:51 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Policija istražuje slučaj podmićivanja dobojskih penzionera (VIDEO)

Policija istražuje slučaj podmićivanja dobojskih penzionera uoči lokalnih izbora.
Doboj: Podmićivanje penzionera - Foto: Screenshot
Doboj: Podmićivanje penzioneraFoto: Screenshot

Istragu je naredilo Okrutžno tužilaštvo Doboj na osnovu javnog pogovaranja, snimaka RTRS-a i krivične prijave NN lica za zloupotrebu službenog položaja radi prikupljanja glasova za lokalne izbore u Doboju. 

Izbori su prošli, ali su u toku istrage o mogućim malverzacijama. Policija istražuje i slučaj podmićivanja penzionera u Doboju. Podsjećamo, gradska uprava dijelila je po 50 maraka socijalno ugroženim penzionerima, uz stranačka obilježja i sugerisanje za koga da glasaju na lokalnim izborima.

- Vodi se istraga i oko tog podmićivanja, ali u ovom momentu o istragama koje se vode nikakve dalje komentare nećemo davati do njihovog okončanja, ističe Dragan Prodanović, načelnik CЈB Doboj.

Više detalja ne navode ni u Okružnom tužilaštvu Doboj koje je naredilo istragu osim da su istragu naredili na osnovu javnog pogovaranja, snimaka RTRS-a i krivične prijave NN lica zbog zloupotrebe službenog položaja radi prikupljanja glasova za lokalne izbore u Doboju. Protiv koga, ne navode. Građani nerado odgovaraju na pitanja o predizbornom podmićivanju.

U policiji navode da su u predizbornom i izbornom periodu zaprimili 37 prijava , uglavnom neosnovanih, koje su se odnosile na nepravilnosti na glasačkim mjestima, što je u nadležnosti GIK-a. Devet prijava predmet su istrage.

Slučaj podmićivanja birača u Tesliću policija je okončala i podnijela izvještaj Tužilaštvu.

Dva lica sumnjiče se da su birače podmićivali paketima prehrambenih i higijenskih proizvoda, navodeći ih da glasaju za određenu političku partiju. Istraga je pokrenuta za jedan slučaj podmićivanja na području Modriče i jedan slučaj na području Doboja.