latinica  ћирилица
17/10/2016 |  16:53 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

I.Sarajevo: U bolnicu stigla pomoć od redakcije Đurđevdanskog festivala (VIDEO)

Redakcija Đurđevdanskog festivala RTRS-a i ove godine je iskazala humanost. Sav novac od prodatih ulaznica za Đurđevdanski festival dječije pjesme „Banjaluka 2016.“ usmjeren je za Ginekološko – akušersko odjeljenje Bolnice Istočno Sarajevo. Ova akcija je početa prošle godine kada je novac od prodatih ulaznica poklonjen Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka, Odjeljenju hematologije.
Donacija bolnici Kasindo - Foto: RTRS
Donacija bolnici KasindoFoto: RTRS

Ginekološko – akušersko odjeljenje jedno je od uređenijih u bolnici Istočno Sarajevo. Rekonstrukcija odjeljenja počela je prije nekoliko godina, donacijom predsjednika Srpske, kada je okrečeno, popravljeni sanitarni čvorovi, postavljeni klima uređaji i roletne.

- Naše odjeljenje je specifično, jer se posebna pažnja treba posvetiti održavanju higijenje, borba protiv infekcije unutar ovakvih ustanova, a pogotovu za naše male pacijente koji su osjetljivi na bilo kakvu promjenu, kaže Siniša Zubić, načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja Bolnice Istočno Sarajevo.

Za ginekološko – akuršersko odjeljenje stigla je i pomoć od redakcije Đurđevdanskog festivala. Za iznos od 5 230 maraka, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica na ovogodišnjem festivalu, obezbijeđeni su jastuci, plahte, prekrivači, mjerni uređaji i drugo.

- To nije neki veliki iznos ali je od srca. Mi smo dakle kolmpetan iznos od prodaje ulaznica poklonili, naglasio je TO2 Dragoljub Sladojević, urednik Redakcije Đurđevdanskog festivala.

-Moram da se zahvalim RTRS-u ovoj donaciji koja je nama veoma značajna i u mnogome će olakšati rad našem osoblju, ali i ugođaj i boravak pacijenata. Tu su u pitanju majke porodilje, bebe i druge vrste pacijenata što se tiče ginekološkog odjeljenja, dodao je Zubić.

Humanitarna akcija redakcije Đurđevdanskog festivala početa je prošle godine kada su sav novac od prodatih ulaznica uručili odjeljenju hematologije u Banjaluci. Ovogodišnja donacija zasigurno je došla u prave ruke, jer natalitet u Istočnom Sarajevu u blagom je porastu i to za 34 bebe više u odnosu na prošlu godinu.