latinica  ћирилица
17/10/2016 |  17:21 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Tegeltija: Faktura za uslugu ostvarenu prema korisniku

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dušanka Tegeltija rekla je da pružalac telekomunikacionih usluga u Srpskoj može isporučivati fakturu isključivo za uslugu koju je ostvario prema korisniku.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

U organizaciji Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske danas je u Banjaluci održan sastanak o mogućnostima unapređenja telekomunikacionih usluga operatera prema potrošačima u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Na sastanku je razgovarano o problemima sa kojima se potrošači susreću kada je riječ o telekomunikacionim uslugama operatera, a predstavnici udruženja potrošača naveli su podatke o broju najučestalijih prigovora.

Razgovarano je o mogućnostima skraćenja roka za pružanje odgovora potrošačima od davaoca usluge, kao i načinima na koji bi se ugovori, koje zaključuju potrošači i davaoca usluge, mogli pojednostaviti da bi bila postignuta bolja jasnost sadržaja ugovora za različite korisnike usluga.

Na sastanku je rečeno da bi u narednom periodu predstavnici udruženja potrošača trebalo da razgovaraju sa svim operaterima telekomunikacionih usluga koji posluju na području Republike Srpske, a s ciljem obezbjeđivanja većeg stepena zaštite potrošačkih prava, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva trgovine i turizma, Republičke uprave za inspekcijske poslove, kompanije "M:tel", te udruženja koja se bave zaštitom prava potrošača iz Banjaluke, Prijedora, Doboja, Trebinja, Istočnog Sarajeva, Bijeljine i Šekovića.

Izvor: SRNA