latinica  ћирилица
18/10/2016 |  08:02 ⇒ 22:53 | Autor: RTRS

LŠ: Lion-Јuventus (VIDEO/RTRS od 20.45)

Utakmicama trećeg kola u grupama E,F,G i H , večeras će biti nastavljena fudbalska liga šampiona.Nakon uvodne emisije u direktnom prenosu od 20 časova i 45 minuta,na našem programu možete pogledati duel Lion-Јuventus.
Liga šampiona: Olimpik Lion-Јuventus (Ilustracija: RTRS) -
Liga šampiona: Olimpik Lion-Јuventus (Ilustracija: RTRS)

Lion će večeras na svojoj novoizgrađenoj Areni odigrati drugu utakmicu lige šampiona ove sezone. U prvoj sa 3:0 pobijeđen je zagrebački Dinamo, ali sada francuski tim ima mnogo teži posao jer stiže Јuventus. U redove Liona vraća se oporavljeni Aleksandar Lakazet.

"On je važan igrač našeg tima, naš vođa u napadu. On i Nabil u napadu su igrači koji u svakom trenutku mogu napraviti razliku. Ipak oni sami neće moći da pobijede Јuventus. Za rezultat protiv takvog tima potrebno je vrhunsko izdanje cijele ekipe", rekao je Maksim Gonalon, kapiten fudbalera Liona.

Јuventus je zadnji put gostovao u Lionu 2014. godine i pobijedio u tom duelu četvrtfinala lige šampiona golom Bonućija.

Јuve sada ima pobjedu i remi u prva dva kola, a nije izgubio od francuskih timova u zadnja 4 duela. Posebno veče i za Miralema Pjanića, koji je nosio dres Liona od 2008. do 2011.

"Želim da čestitam Lionu na novom stadionu. Srećan sam jer sam ovdje i što ću igrati protiv mog starog tima. Ovdje sam imao lijepe godine i dosta napredovao u karijeri. Prepoznajem mnoga lica ovdje, lijepo je vidjeti mnoge ljude sa kojima sam radio. Zaista mi je drago jer sam tu", istakao je fudbaler Liona, Miralem Pjanić.

U drugom meču grupe H, Dinamo u Zagrebu igra protiv Sevilje i pokušaće da dođe do prvih bodova ove sezone.

Od ostalih mečeva večerašnjeg programa izdvajamo duel Sportinga i Dortmunda u Lisabonu, te susret Leverkuzen-Totenhem.