latinica  ћирилица
18/10/2016 |  15:33 ⇒ 17:11 | Autor: RTRS

Policija podnijela izvještaj Tužilaštvu protiv direktora Agencije za agrarna plaćanja (VIDEO)

Protiv Milenka Obradovića, direktora Agencije za agrarna plaćanja iz Banjaluke, policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu, jer je nesavjesnim radom omogućio premije za tri preduzeća koja za to nisu ispunjavala uslove i time za više od pet miliona maraka oštetio budžet Srpske.
Policija - Foto: RTRS
PolicijaFoto: RTRS

Iz Ministarstva poljoprivrede, u čijoj je nadležnosti ova Agencija, saopštili su da će se oglasiti kada dobiju zvanični izvještaj o pokretanju istrage.

Obradović se sumnjiči da je u svojstvu direktora agencije u 2012. godini, svjesnim i kontinuiranim kršenjem Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, donosio rješenja za isplate različitih sredstava za preduzeća "Farmalend" iz Nove Topole, "Planinskom dobru" iz Nevesinja i "Semberiji" iz Bijeljine.

"Navedena preduzeća nisu ispunjavala uslove za podsticaj, hjer nisu izmirila ranije obaveze prema agenciji i ministarstvu. I nesavjesnim radom u službi oštetio budžet Republike Srpske za oko 5.242.760 KM", rekao je Darko Novković, načelnik Sektora kriminalističke policije CЈB Banjaluka.

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci policija će podnijeti izvještaj i protiv 36-godišnjeg Petra Dukića iz Banjaluke kod koga je nakon pretresa na auto-otpadu u naselju Barlovci, pronađen ukradeni "bmv", veći broj dijelova različitih vozila i više od 700 metaka. Novi pretresi i u okviru akcije Tablice i izvještaji protiv Petra Radulovića i Gorana Јoldžića. Oduzete su 32 tablice za koje se sumnja da su falsifikovane.

"U okviru akcije "Tablice" 14. oktobra pretresla objekte u vlasništvu Banjalučanina čiji su inicijali na području Mahovljana i lica Gna području Banjaluke", dodao je Novković.

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, tokom devet mjeseci ove godine, evidentirano je 2.729 krivičnih djela, od kojih je više od 76 odsto riješeno.