latinica  ћирилица
18/10/2016 |  15:45 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

Pritvor za Avdulaha Berbića

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Avdulaha Berbića /65/ iz Žepča, nastanjenog u Kostajnici, koji je osumnjičen za teško ubistvo Rade Dojčinović iz Banjaluke.
Okružno tužilaštvo - Banjaluka - Foto: RTRS
Okružno tužilaštvo - BanjalukaFoto: RTRS

Pritvor je određen do 17. novembra, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te bojazni da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja krivičnog djela.

Mjere pritvora su određene i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, kao i uznemirenošću javnosti.

Berbić je 19. septembra 2015. godine između 8.30 i 9.10 časova u naselju Donja Bistrica,  kod Banjaluke, u namjeri da otuđi novac, u dvorištu kuće pucao iz pištolja u R.D, usljed čega je preminula.

Osumnjičeni je ubijenu odvukao u ljetnju kuhinju pored kuće, iz novčanika uzeo novac i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog bojazani da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Izvor: SRNA