latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:26 ⇒ 18:56 | Autor: RTRS

Bečki Standard: Izetbegović na odmor u Beč službenim autima!?

Austrijski list Standard navodi da je član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović u četverodnevnoj posjeti Beču.
Bečki Standard kritikovao Izetbegovića - Foto: Screenshot
Bečki Standard kritikovao IzetbegovićaFoto: Screenshot

Standard piše da nije jasno nalazi li se Izetbegović u privatnoj ili službenoj posjeti.

"Izetbegović je došao sa četiri službena automobila, kao i sedam članova obezbjeđenja, dok mu društvo prave i tri osobe koje nisu identifikovane. Takođe, austrijske vlasti su zamoljene da goste ne podvrgavaju uobičajenim bezbjednosnim kontrolama", piše bečki dnevnik.

List navodi, da Izetbegovićevo osiguranje boravi u luksuznom hotelu, te da nije jasno da li Izetbegović odmor plaća vlastitim novcem ili iz budžeta.

Standard podsjeća i na privilegije koje bh. političari imaju u "siromašnoj BiH". Tako piše i o slučaju Vjekoslava Bevande koji je, prema revizorskim izvještajima, u 2015. godini 15 dana službeno boravio u Zagrebu i 48 dana u Splitu, kao i da je na gume za njegov službeni automobil potrošeno blizu 5.000 evra.

Standard ističe, da BiH "preživljava zahvaljujući kreditima MMF-a i Svjetske banke", pri čemu su domaće vlasti obećale uštede u javnom sektoru.

Kabinet: Izetbegović sam plaća troškove boravka u Austriji

Bakir Izetbegović se sa suprugom nalazi u privatnoj posjeti Austriji, na četvorodnevnom godišnjem odmoru, i lično plaća troškove smeštaja i boravka, saopštio je danas njegov kabinet.

Agencija Fena prenosi da mu policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji su u pratnji Izetbegovića, kao članu Predsjedništva BiH pružaju obaveznu 24-časovnu zaštitu, prema odgovarajućim zakonima i propisima BiH, kao i međunarodnim obavezama.

Iz Izetbegovićevog kabineta  kažu da navodi bečkog Standarda nisu tačni, jer je na putu dvostruko manji broj ljudi od onog koji se spominje.

Izvor: Kliks.ba/Fena