latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:29 ⇒ 16:41 | Autor: RTRS

Desničari napali Plenkovića zbog odbacivanja Hasanbegovića

Poznati hrvatski desničar Velimir Bujanec, blizak poštovaocima ustaške i fašističke NDH, prozvao je budućeg premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zato što nije u svoj kabinet uvrstio i Zlatka Hasanbegovića.
Andrej Plenković (foto: nportal.hr) -
Andrej Plenković (foto: nportal.hr)

"Zlatka Hasanbegovića su odbacili kao psa. Pristali su na ultimatum Milorada Pupovca i poslušali savjete Nenada Stazića, Velimira Viskovića, Bojana Glavaševića i Ante Tomića - jer je Nina Obuljen njihov kandidat /za ministra kulture/", napisao je na svojoj Fejsbuk stranici Bujanec.

Mediji podsjećaju da je Bujanec osuđeni narko-diler, poznat po tome što je usluge prostitutki plaćao kokainom, ali je veoma uticajan u desničarskim krugovima u Hrvatskoj i u njegovoj TV emisiji gostovale su sve značajnije ličnosti hrvatske desnice, računajući predsjednike i premijere.

Bujanec vodi TV emisiju u kojoj propagira radikalno desnu politiku, prmovišući kandidate za Sabor, kao što su dosadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović.

"Čestitke Andreju Plenkoviću! Želim ti puno sreće. Trebaće ti, ako želiš da ti vlada potraje duže od Oreškovićeve", napisao je Bujanec koji tvrdi da je jedini bivši ministar sa kojim Plenković uopšte nije ozbiljno ni razgovarao upravo Hasanbegović.

"Primio ga je posljednjeg na trideset sekundi i zahvalio mu se, bez ikakvog obrazloženja", tvrdi Bujanec.

Hasanbegović je od imenovanja na mjesto ministra kulture izazivao afere braneći NDH i "Handžar diviziju", te revidirajući dešavanja u Drugom svjetskom ratu.

Mnoge jevrejske organizacije tražile su njegovu ostavku, ali je tadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko odbijao da se sa tim saglasi, podsjećaju hrvatski mediji.

Izvor: SRNA