latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:41 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

Rešić: Posmatrači Savjeta Evrope generalno zadovoljni izbornim procesom

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas Srni da su posmatrači Savjeta Evrope generalno izrazili zadovoljstvo izbornim procesom u BiH.
Lejla Rešić - Foto: SRNA
Lejla RešićFoto: SRNA


"Važna je ta prva informacija da je izborni proces ocijenjen zadovoljavajućim nivoom", rekla je Rešićeva, koja u svojstvu zamjenika predsjedavajućeg delegacije BiH boravi na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope u Strazburu.

Ona je dodala da se takav preliminarni izvještaj čuo na predodborima Kongresa od posmatrača Savjeta Evrope koji su pratili izborni proces u cijeloj BiH.

Rešićeva je navela da su u tom izvještaju zabilježene i "određene tehničke stvari kako ih oni ocjenjuju", a koje traže dodatnu analizu.

"Mi smo takvu informaciju i prihvatili i ono što smo usaglasili je da do marta 2017. godine, kada će taj izvještaj biti na dnevnom redu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, damo doprinos da stvari za koje smatraju da su nedorečene dodatno pojasnimo i ukoliko neke dijelove nisu elaborirali, da na njih amandmanski djelujemo", istakla je Rešićeva.

Kongres nastavlja sa radom i sutra.

Izvor: SRNA