latinica  ћирилица
18/10/2016 |  17:27 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Na putevima dobojske regije pojačane mjere kontrole saobraćaja (VIDEO)

Na putevima dobojske regije pojačane mjere kontrole bezbjednosti saobraćaja.
Kontrola brzine - Foto: RTRS
Kontrola brzineFoto: RTRS

Do kraja oktobra na putevima dobojske regije dual fiksni radar kontrolisaće brzinu kretanja vozila.
Osim na regionalnim i magistralnim putevima ovaj radar kontrolisaće i brzinu kretanja vozila ulicama grada Doboja. 

 Gdje i kada će radar biti lociran policija nema obavezu da informiše vozače. Ovaj put brzinu će kontrolisati i vozilima koja se kreću kroz grad ,jer su ,kako navode u policiji, učestala prekoračenja brzine na gradskim ulicama.

"Nekih značajnijih incidenata nije bilo, ali ono što je prisutno kao pojava da građani ne poštuju brzinu kretanja , kako na magistralnim i regionalnim putevima tako i na gradskim ulicama gdje je svako prekoračenje daleko rizičnije nego što je to na magistralnom putu", navodi Dragan Prodanović, načelnik CЈB Doboj.

Da vozači ne poštuju ograničenja brzine pokazala je kontrola u martu. Za samo 48 sati dual red fleks radar na području Doboja snimio je čak 1.914 prekršaja prekoračenja brzine. Građani Doboja rado bi da ga vide i na ulicama grada.

Za deset mjeseci ove godine na putevima dobojske regije evidentirane su 942 saobraćajne nezgode, što je za 8,3 odsto više nego lani. U 20 saobraćajnih nezgoda smrtno je stradalo 21 lice, a jedan od uzroka je neprilagođena brzina kretanja vozila.