latinica  ћирилица
18/10/2016 |  21:25 ⇒ 22:14 | Autor: RTRS

Plenković saopštio imena budućih ministara

Mandatar za sastav Vlade Hrvatske Andrej Plenković saopštio je večeras imena ministara koji će biti u novoj vladi, ukoliko sutra dobiju podršku u Hrvatskom saboru.
Andrej Plenković (Foto: Wikipedia.org) -
Andrej Plenković (Foto: Wikipedia.org)

Plenković je konačan popis ministara u novoj vladi HDZ i Mosta saopštio na sastanku Predsjedništva HDZ i Nacionalnog vijeća, javljaju hrvatski mediji.

Ministri iz kvote HDZ-a koji bi trebalo da nastave mandat su Zdravko Marić kao ministar finansija, Oleg Butković kao ministar saobraćaja, Lovro Kuščević ministar građevine, a Tomo Medved ostaje ministar ratnih veterana.

Tomislav Tolušić mijenja resor i postaje ministar poljoprivrede, dok Davor Ivo Stier postaje ministar spoljnih poslova, Damir Krstičević ministar odbrane, Martina Dalić ministar privrede, Gari Capel /gradonačelnik Malog Lošinja/ postaje ministar turizma, Gabrijela Žalac ministar fondova EU i regionalnog razvoja, Tomislav Ćorić ministar rada i penzijskog sistema, Milan Kujundžić ministar zdravstva, Pavo Barišić ministar nauke, Nina Obuljen Koržinek ministar kulture, a Nada Murganić ministar demografije.

Ministrima iz kvote HDZ-a, će se u Vladi pridružiti Mostovci Vlaho Orepić kao ministar unutrašnjih poslova, Ante Šprlje kao ministar pravosuđa, Slaven Dobrović okoline, energetike i vodne privrede i Ivan Kovačić kao ministar uprave.

Kandidati MOST-a za ministre poznati su od juče kada ih je objavio Božo Petrov.

Izvor: SRNA