latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:41 ⇒ 11:45 | Autor: RTRS

Rešićeva na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

Himnom Evropske Unije, u Strazburu je danas zvanično počela 31. sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.
Lejla Rešić u Strazburu - Foto: RTRS
Lejla Rešić u StrazburuFoto: RTRS

Na ovoj sjednici je Gudrun Mosler-Tornstrom, iz Austrije, izabrana za novog predsjednika Kongresa. Ona je dosadašnja predsjednica Doma regionalnih inicijativa i prva je žena predsjednica Kongresa, u njegovoj istoriji,navedeno je u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

U svečanom govoru, novoizabrana predsjednica je istakla da će u svome radu insistirati na socijalnim inicijativama kao i inicijativama koje se tiču ženskih prava ali i daljem razvoju lokalnih i regionalnih projekata.

Na ovom zasjedanju će biti verifikovane delegacije država članica koje učestvuju u radu Kongresa.

Delegaciju BiH, u narednom mandatu, čine predsjednik Federacije BiH i šef delegacije Marinko Čavara, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i zamjenik šefa BH delegacije LejlaRešić te potpredsjednica FBiH i sekretar delegacije Melika Mahmutbegović.

Delegacija BiH će do marta 2017. godine biti upotpunjena i sa predstavnicima lokalnih zajednica iz Republike Srpske i FBiH.