latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:41 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

LŠ: Derbi trećeg kola u Barseloni (VIDEO)

Derbi trećeg kola Lige šampiona biće odigran večeras. Barselona na svom "Nou Kampu" dočekuje Mančester Siti. Od ostalih mečeva izdvajamo duele Bajern-PSV i Napoli-Bešiktaš.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

Pep Gvardiola se vraća na "Nou Kamp" gdje je ostvario najveće trenerske uspjehe u karijeri. Sada kao trener Mančester Sitija igra protiv svog bivšeg kluba, a po svemu sudeći ulog je prvo mjesto u grupi.

"Prije godinu i po bio sam ovdje sa Bajernom i uživao sam. Na ovom stadionu sam proveo mnogo vremena i dio je mog života. Došao sam kao dječak i ostvario karijeru i kao igrač i kao trener. Kada dođem ovdje naviru mi razna sjećanja. Ovdje mi živi porodica i zato je uvijek lijepo doći na ovo mjesto", rekao je Pep Gvardiola, trener Mančester Sitija.

Gvardiola će za protivnika imati svog nekadašnjeg saigrača, Luisa Enrikea. Strateg Barselone je veoma uspješan u svom mandatu na klupi Katalonaca, a svog kolegu i engleski tim izuzetno poštuje.

"Rad novog trenera kod njih se već vidi i oni će sigurno da napreduju još više. Već sada su atraktivna ekipa i drago mi je što ćemo protiv takvog tima igrati za prvo mjesto. Drago mi je što Mančester siti vodi Pep Gvardiola iako znamo da će zbog toga biti teže ostvariti povoljan rezultat", istakao je menadžer Katalonaca, Luis Enrike.

U okviru grupe C igraju Seltik i Menhengladbah, a dueli ova dva kluba biće za treće mjesto i Ligu Evrope.

U grupi B Napoli dočekuje Bešiktaš i pobjedom bi obezbijedio osminu finala.

U Minhenu ćemo gledati duel Bajerna i PSV-a, a u Kijevu Dinamo igra protiv Benfike.